Читај ми!

Подгорица, директорка Агенције за спречавање корупције браниће се са слободе

Директорка Агенције за спречавање корупције у Црној Гори Јелена Перовић браниће се са слободе, одлучено је након што је саслушана у Вишем суду у Подгорици. Перовић је пре три дана ухапшена под оптужбом да је незаконито прибавила имовинску корист већу од 60.000 евра.

После саслушања код судије за истрагу Вишег суда у Подгорици Сузане Мугоше, директорка Агенције за спречавање корупције у Црној Гори Јелена Перовић пуштена је да се брани са слободе.

Перовић је ухапшена пре два дана, а Специјално државно тужилаштво у Црној Гори је терети да је злоупотребила службени положај.

Наводи се да је Перовић себи и другима незаконито прибавила имовинску корист у износу већем од 60.000 евра, у периоду од августа 2020. до фебруара 2024. године.

"Одбијен је предлог СДТ-а да се према окривљеној П.Ј. одреди притвор, док су према истој одређене мере надзора забрана напуштања стана, забрана приступа и састајања са одређеним лицима и одузимање путне исправе", изјавила је за Вијести Марија Раковић, самостална саветница за односе са јавношћу подгоричког Вишег суда.

Поступајући тужилац је Јелени Перовић јуче одредио задржавање до 72 сата.

Бранилац осумњичене Никола Мартиновић рекао је да је Перовић пред тужиоцем негирала извршење кривичног дела.

Тужиоци у посебном кривичном предмету утврђују да ли је директорка АСК-а злоупотребљавала и службени аутомобил.

четвртак, 30. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије