Читај ми!

Милановић: Бићу кандидат СДП-а за премијера

Хрватски председник Зоран Милановић најавио је да ће бити кандидат Социјалдемократске партије Хрватске за председника Владе на парламентарним изборима, који су заказани за 17. април. Милановић је поручио и да ће након изборне победе, у коју је уверен, одступити са функције председника.

Зоран Милановић, пар сати након што је расписао парламентарне изборе у Хрватској, ненајављено се појавио на конференцији у центру Загреба, где је објавио је да ће уместо председника странке Пеђе Грбина бити кандидат СДП-а за хрватског премијера. 

"У животима свакога од нас, постоји тренуци у којима треба изаћи из зоне комфора, треба престати бити нормало и уобичајено, и тај је час куцнуо на моја врата, наметом становитог (Ивана) Турудића", појаснио је Милановић разлоге своје кандидатуре, додавши да је "дошло време да се коњи седлају".

"Одступићу са дужности након победе"

Милановић се у међувремену обратио грађанима на Фејсбуку и поручио да ће након изборне победе на парламентарним изборима у коју је, каже, уверен, одступити са дужности председника Републике.

"Након изборне победе у коју сам сигуран, одступићу са дужности Председника Републике и уз подршку нове већине у Хрватском сабору преузети одговорност за вођење Владе Републике Хрватске. До преузимања нове дужности, настављам да обнашам своју дужност председника Републике Хрватске у складу са својим уставним обвезама и дужностима", навео је Милановић.

Грбин је, такође, потврдио на конференцији за новинаре да неће бити кандидат СДП-а за председника Владе.

"Допустите да поздравим Зорана Милановића, носитеља СДП-ове листе у првој изборној јединици и ускоро предсједника Владе", изјавио је Грбин.

Милановић је датум парламентарних избора објавио након што је распуштен 10. сазив хрватског парламента. 

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво