Читај ми!

Протест опозиције у Загребу: Доста је, идемо на изборе; Пленковић: Послате примитивне и вулгарне поруке

У Загребу је 11 парламентарних странака лево-либералне опозиције организовало протест "Доста је! Идемо на изборе!". Повод окупљања је именовање Ивана Турудића за главног државног тужиоца, а челници опозиционих странака поручили су да је "доста корупције, лажи и манипулација". Премијер Андреј Пленковић оценио је да је реч о протесту радикалне левице и да су са скупа послате примитивне и вулгарне поруке.

Испред седишта хрватске владе, на Марковом тргу у Загребу, одржан је протест "Доста је! Идемо на изборе!" у организацији 11 опозиционих парламентарних странака.

Повод за организовање скупа је именовање Ивана Турудића за главног државног тужиоца, за којег опозиција тврди да је повезан са криминалним миљеом, као и да је близак владајућем ХДЗ-у, пренео је Индекс.

Са протеста је поручено да је време за другачију Хрватску, без корупције и клијентелизма, као и да окупљени желе Хрватску у којој правила вреде једнако за све, независне и праведне институције пред којима су сви исти, земљу срећних људи, пренео је ХРТ.

Окупљени су навели да је време да се пружи отпор и да траже одржавање избора одмах.

Пленковић: Ми говоримо истину, оно што они говоре је лаж

Премијер Хрватске Андреј Пленковић оценио је да је протест на Марковом тргу био "скуп радикалне левице", као и да су са скупа послате примитивне и вулгарне поруке.

"Ово што ми говоримо је истина и чињеница, ово што они говоре је лаж" рекао је Пленковић.

Поручио је како је "хрватски народ на крају страшно паметан и мудар".

"У оваквим захтјевним околностима, у којима букте два рата, требају озбиљни људи за економске, социјалне, сигурносне изазове, ова екипа са том реториком, са тим примитивизмом, искључивошћу, није та, то нису људи који могу водити Хрватску у овом тренутку", истакао је Андреј Пленковић.

У Хрватској би редовни парламентарни избори требало да се одрже ове године, али није још познат тачан датум. Осим тога, у јуну ће бити одржани и избори за Европски парламент.

недеља, 21. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво