Више од милион и по Мађара подржало суверенитет земље

Више од милион и по грађана је у националним консултацијама подржало суверенитет Мађарске, а огромна већина је рекла "НЕ" томе да о животу грађана Мађарске одлучује неко други, саопштила је Александра Сенткираљи, портпаролка мађарске Владе, сумирајући резултате националне анкете коју је Влада организовала пре два месеца.

Александра Сенткираљи је саопштила да више од 98 процената учесника консултација сматра да је уместо слања оружја, потребан прекид ватре и мир у суседству.

"У Мађарској се не сме се дозволити стварање мигрантских гета, а потребно је пооштрити прописе о заштити деце. Потребно је подржати мађарске пољопривреднике, односно мађарску пољопривреду без ГМО, навела је Сенткираљи.

Указала је да ће мађарска Влада спроводити вољу народа и учинити све да у Бриселу одбрани суверенитет земље.

Влада Мађарске у новембру 2023. године расписала националне консултације, својеврсну анкету у којој су грађани могли да се писмено изјасне о 11 питања од значаја за националну политику.

Међу њима су најактуелнија питања подршке Украјини, па се 99 процената испитаника изјаснило да не треба давати додатни новац Украјини док Мађарска не добије припадајућа средства које Брисел блокира.

Исти број анкетираних сматра да Украјина још није спремна за улазак у Европску унију. Више од 99 процената учесника анкете сматра да не треба дозволити увоз украјинског жита "које је генетски модификовано".

У националним консултацијама је учествовало 1.545.628 грађана, од око 9,7 милиона становника те земље.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара