Претреси широм Словеније због криминала и корупције, истражитељи и у дому градоначелника Љубљане

Истражитељи у неколико словеначких градова претресају домове особа које сумњиче за кривична дела привредног криминала и корупције. Између осталог, обишли су и просторије Градске општине Љубљана и дом градоначелника Зорана Јанковића.

Полицијска управа Љубљана саопштила је да се на ширем подручју полицијских управа Љубљана, Цеље, Крањ и Нова Горица врше претреси кућа у оквиру истраге кривичних дела привредни криминал и корупција.

Како се истиче, претреси су покренути на основу наредби надлежног суда, а усмерава их специјализовано државно тужилаштво. Полиција за сада не даје више информација.

Из Града Љубљане јутрос је потврђено да се претреси врше и у њиховим просторијама и у дому градоначелника Зорана Јанковића.

Према информацијама портала Нецензурирано, криминалци се налазе у просторијама јавних предузећа Вока Снага и Енергетика Љубљана и у седишту фудбалског клуба Олимпија.

Како преноси Нецензурирано, криминалистички истражитељи истражују сумње на неправилности у једном од тендера из области спорта, запошљавања једног од запослених и неколико других послова. За сада се не зна ко су осумњичени.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се