Црна Гора, у "тунелу" правосуђа - сви осумњичени браниће се са слободе

Сви осумњичени у афери "тунел" који је откривен у септембру прошле године испод Вишег суда у Подгорици пуштени су да се бране са слободе. После више од четири месеца, попис изнетог оружја, дроге и мобилних телефона - није завршен.

Одлуком Врховног суда Црне Горе, К.Б., Н.М. и И. П. из Подгорице, као и М. В. из општине Тузи, који су у октобру ухапшени због сумње да су повезани са обијањем депоа Вишег суда биће пуштени да се бране са слободе јер је одбијен предлог тужилаштва да им се продужи притвор, преноси РТЦГ. 

"Веће Врховног суда Црне Горе, у саставу судије Зорана Шћепановића, као председника већа, и суткиња Весне Вучковић и Миленке-Секе Жужић, као чланица већа, одбило је предлог Основног државног тужилаштва у Подгорици од 9. јануара за продужење притвора К.Б, И.П, Н.М. и М.В", пише у судском саопштењу.

Према оцени суда, у предлогу за продужење притвора не наводи се за које кривично дело се тражи продужење притвора против окривљених. Тврди се да није наведено ни за који период се тражи продужење притвора.

Врховни суд је претходно одлучио да се са слободе брани и П. М. из Подгорице.

Подгоричко тужилаштво, које води истрагу, засад се није оглашавало поводом судских одлука да осумњичени буду пуштени на слободу.

К. Б. окривљена је да је починила кривична дела криминално удруживање, тешка крађа, спречавање доказивања у саизвршилаштву и фалсификовање исправа, као и да је изнајмила стан у Његошевој 12, одакле се и копало, а по оцени тужилаштва, све време лажно тврдећи да јој је потребан за салон венчаница.

Провала у судски депо, у којем се чувају докази из кривичних поступака, откривена је 11. септембра прошле године, према званичној верзији. Постоје тврдње да је кроз тунел који је до судске зграде прокопан из подрума приватног стана у Његошевој улици, изнето 19 комада оружја, неколико мобилних телефона и мања количина дроге. Ипак, пошто попис до данас није завршен, не зна се тачно шта је све нестало.

Наводи да је из судског депоа нестало 900 килограма кокаина одбачени су у Вишем суду у Подгорици.

У копању тунела испод Вишег суда у Подгорици, учествовали су, како је раније саопштила црногорска полиција, В. М. (32), М. М. (53), Д. Ј. (30) и В. Е. (32), држављани Србије. Једино је В.Е. иза решетака.

Налогодавци, финансијери, али и мотиви за копање тунела, још нису познати.

Саслушан је и бивши премијер Дритан Абазовић, али он пред тужиоцем није открио име главног осумњиченог за организацију, тврде адвокати који су присуствовали његовом саслушању.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара