Читај ми!

Хаос у албанском парламенту – посланик покушао да запали столице, а затим упалио бакљу

Опозициони посланици су током данашње седнице у албанском парламенту подигли столице и ставили их на говорницу, а затим је један од њих покушао да их запали. Уследио је сукоб са обезбеђењем, а запаљене су и бакље. Премијер Еди Рама је поручио да неколико људи у парламенту има проблема са правдом и да је парламент постао њихов талац.

Хаос у албанском парламенту – посланик покушао да запали столице, а затим упалио бакљу Хаос у албанском парламенту – посланик покушао да запали столице, а затим упалио бакљу

Данашња седница албанског парламента отворена је у напетој ситуацији, са великим бројем припадника Гарде који су имали задатак да осигурају мир у сали.

Социјалисти су почели да држе говоре о проблемима бирача, а опозициони посланици из редова демократа су покушавали да их спрече у томе.

Посланик Демократске партије Фљамур Нока је покушао најпре да запали тепих, а затим и да запали гомилу столица које је наслагао на говорницу, али није успео, захваљујући интервенцији Гарде. Након тога је Нока запалио бакљу.

Председница парламента Линдита Николи је изрекла меру искључења посланика, али су Нока и посланик Албан Вокши то игнорисали и упалили наранџасте и плаве бакље.

У сали је након 15 минута поново успостављен ред.

У Скупштинску салу стигли су потом стручњаци за сајбер криминал из локалне Управе полиције и криминолошки стручњаци.

Еј-Би-Си њуз је известио да су против Ноке и Вокшија подигнуте две оптужнице, за уништавање имовине и кршење правила о запаљивим и радиоактивним материјалима.

Пре две недеље догодио се сличан инцидент у албанској скупштини, када је седница завршена пет минута након почетка, јер су опозициони посланици запалили димне бомбе.

Коментаришући дешавања у скупштини, албански премијер Еди Рама је рекао да неколико људи има проблема са законом и да је парламент њихов талац. Такве потезе људи предузимају када изгубе контролу, рекао је Рама.

уторак, 05. март 2024.
17° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво