Читај ми!

Спајић: Испуњени услови опозиције, попис може да почне 30. новембра

Премијер Црне Горе Милојко Спајић рекао је да попис становништва може да почне 30. новембра, додавши да су испуњени сви услови из споразума који је потписан са опозиционим странкама.

Милојко Спајић је рекао да су сви услови из Споразума потписаног са представницима опозиционих партија и Већима мање бројних народа су испуњени, тако да процес може да почне 30. новембра и да сви у њему учествују, преносе Вијести.

Апеловао на све "ригидне појединце" да не врше притисак на опозицију јер је ово, како је рекао, шанса да се покаже да је црногорско друштво јединствено и фокусирано на европски пут.

"Услови спровођења и контролни механизми су на много вишем нивоу него 2003. или 2011. године. Овим путем апелујемо и на све ригидне појединце, да не врше притисак на опозицију, јер је ово шанса да покажемо да смо сви као друштво јединствени и фокусирани на европски пут Црне Горе, а да смо друштвену поларизацију оставили далеко иза нас. Најбољи показатељ да смо сви победници у овом процесу је једногласно усвајање Закона о попису", истакао је Спајић.

Додао је да је овим црногорска влада показала да је могућа инклузивна и конструктивна сарадња са опозиционим партијама и осталим актерима у друштву.

Спајић је одржао још један састанак са представницима опозиције ради утврђивања шта је све реализовано из Споразума о условима за одржавање пописа.

Раније данас, црногорски председник Јаков Милатовић саопштио је да је, у складу са уставним надлежностима, данас прогласио Закон о изменама и допунама Закона о попису становништва домаћинстава и станова.

“Тиме су заокружени нормативни предуслови за почетак пописа, који су плод широког политичког и друштвеног дијалога”, објавио је Милатовић на друштвеној мрежи Икс (Твитер).

Институцијама које су надлежне за спровођење пописа пожелео успешан рад. “А грађанке и грађане позивам да се слободно изјасне о свим питањима која су обухваћена пописом”, додао је Милатовић.

Посланици Скупштине Црне Горе усвојили су у понедељак измене и допуне Закона о попису становништва, домаћинства и станова, чиме је потврђено да ће попис бити одржан у периоду од 30. новембра до 15. децембра.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара