Читај ми!

Настављено суђење Војиславу Медићу у Осијеку, одбрана представила доказе о алибију оптуженог

После шест месеци суђења, у Жупанијском суду у Осијеку први пут су се чули докази одбране Војислава Медића, коме се суди за ратни злочин над ратним заробљеницима током рата деведесетих.

Први пут пред судско веће требало је да седну три сведока одбране, држављана Хрватске. Они се, међутим, нису појавили јер им позиви нису уручени због штрајка поште.

Тако је рочиште протекло у читању материјалне документације, којима одбрана жели да докаже тезу о замени идентитета и да је оптужени имао алиби за период од новембра 1991. до августа 1992, када се – према оптужници – догодило кривично дело које му се ставља на терет.

У то време оптужени Војислав Медић, истиче одбрана, радио је као судија Војног суда у Београду. Да то и докажу, приложили су више од 600 докумената на неколико хиљада страна.

"Заиста сматрамо да оптужница није смела нити бити подигнута, да се ово направило у фази истраге оптужница не би ни била подигнута јер ово су веродостојни документи у које нико није поставио сумњу. Ако је томе тако, Медић Војислав није могао бити ни у Вуковару ни у Митровици", рекао је Томислав Филаковић, адвокат одбране.

Тужилац није имао примедбе на приказане доказе, међу којима су и записници са саслушања које је Медић спроводио, решења о изреченим притворима, донете пресуде.

Суђење ће бити настављено у децембру, када ће поново бити позвани сведоци одбране.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара