Читај ми!

Паника у Хрватској због новог тровања у кафићу, огласила се Кока-Кола

Након што су се друштвеним мрежама прошириле поруке о тровању у ријечким кафићима, из хрватске полиције потврђују да је једној особи позлило током конзумације безалкохолног пића. У ријечкој болници хоспитализована је особа под сумњом на хемијску повреду једњака. Огласили су се из Кока-Коле и наводе да је случај тровања повезан са водом која је део њихових производа.

Како наводе из КБЦ Ријека, медицинско стање повређене особе тренутно је стабилно, али настављају са дијагностиком и терапијом.

Случај су потврдили и из ријечке полиције. 

"Полицијска управа приморско-горанска 4. новембра ове године примила је дојаву да је једној особи позлило тијеком конзумације безалкохолног пића у једном од угоститељских објеката у средишту Ријеке те је превезен у КБЦ Ријека ради пружања одговарајуће лијечничке помоћи", навели су из полиције.

Додају како су полицијски службеници обавили увиђај, запленили одређене предмете и обавили разговоре с више особа.

"Напомињемо да осим овог једног догађаја из претходног раздобља, полицији до сада нису пријављени други слични догађаји", објавила је полиција.

И државни инспекторат саопштава да је инспекцијски рад у току.

У Заводу за јавно здравље Приморско-горанске жупаније потврдили су како им данас на анализу стижу први узорци сокова и минералне воде познатог произвођача. Бочице са пићем узете су у ријечким кафићима.

Кока-Кола: Свесни смо изолованог случаја 

Огласили су се из Кока-Коле и потврдили да је један случај повезан са њиховим пићем.

"Свјесни смо изолираног случаја повезаног с једном стакленом бочицом Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate од 330 милилитара. Изражавамо нашу дубоку забринутост и надамо се брзом и потпуном опоравку особе укључене у овај случај. У потпуности смо отворени за сурадњу са свим надлежним тијелима", рекли су из Кока-Коле за Индекс.

Компанија "Кока-кола ХБЦ Србија" саопштила је да се вода која је повезана са случајем тровања у Хрватској не налази у портфолију те компаније на српском тржишту.

Друштвеним мрежама шире се бројне поруке у којима се упозоравају грађани да не пију безалкохолна и газирана пића једног произвођача, јер се наводно неколико особа тешко отровало минералном водом у ријечким угоститељским објектима, па им је пружена лекарска помоћ.

Ово није први овакав случај у Хрватској. Пре месец дана, деветогодишњи дечак из Крапине завршио је у болници, након што је с оцем у једном крапинском ресторану попио мало сока од јабуке. У бочици сока нашао се одмашћивач, од чега је дечак задобио оштећење слузнице, једњака и усне дупље.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару