Читај ми!

Због копања тунела у суду у Подгорици кривична пријава против шест особа

По налогу тужилаштва биће поднета кривична пријава против четири особе које су идентификоване због прокоповања тунела до депоа Вишег суда у Подгорици, преноси РТЦГ. Oсумњичени су држављани Србије. Кривичне пријаве биће поднете и против два НН лица.

Вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић рекао је за ТВ Вијести да полиција зна ко су особе које су копале тунел до зграде Вишег суда у Подгорици и навео да ће кривичном пријавом бити обухваћено шест особа.

Терзић је навео и да је "инвеститор" акције озбиљна криминална група из Црне Горе.

Додао је и да ће министар унутршањих послова Филип Аџић одржати конференцију за новинаре на којој ће саопштити ексклузивне информације.

"Управа полиције зна ко су рудари. Кривичном пријавом коју ће поднијети Управа полиције биће обухваћено шест особа - М. М. (1970), Ј. Д. (1993), М. В. (1991), В. Е. (1991), сви држављани Србије ", навео је Терзић.

Како је рекао, пријавом ће бити обухваћена и два НН лица.

Терзић је казао да је откривање осумњичених за копање тунела до депоа Вишег суда у Подгорици комплексна операција и да захтева комплексу истрагу.

"Не може се знати тачан број особа које су учествовале у криминалним активностима. Убијеђен сам и сигуран сам да ће овај број, од девет, како истрага буде одмицала, расти", рекао је Терзић.

Провала у судски депо је примећена 11. септембра, након тога откривено је и да је прокопан тунел од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда.

Комби који су користили осумњичени полиција је пронашла 13. септембра. Откривен је и стан у подгоричком насељу Забјело, гдје су осумњичени, наводно боравили.

Истрагу води подгоричко Основно државно тужилаштво, а до сада осумњичено је најмање девет особа, међу којима је и једна жена.

недеља, 10. децембар 2023.
4° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу