Читај ми!

Слетeо аутобус на путу Цетиње–Будва; две особе погинуле, а седам тешко повређено

Две особе су погинуле, а више њих повређено у саобраћајној несрећи на магистралном путу Цетиње–Будва када је дошло до слетања аутобуса са коловоза у провалију високу 15 метара. Седам особа је тешко повређено, а један пацијент животно угрожен.

До слетања аутобуса дошло је између Обзовице и Брајића. Из Управе полиције наводе да у несрећи има више повређених особа, преноси РТЦГ. Како је дежурна тужитељка Анђа Радовановић саопштила, погинуо је држављанин Велике Британије, а друга женска особа је неидентификована.

Радовановићева је рекла да за сада немају информацију шта је узрок несреће, али да имају прелиминарно сазнање да није дошло до контакта аутобуса са дугим возилом.

У аутобусу је било 27 путника. Седам тешко поврeђених у саобраћајној несрећи на путу Цетиње-Будва довезено је у Клинички центар Црне Горе, казала је директорка Клиничког центра Љиљана Радуловић. Један пацијент је животно угрожен.

Радуловићева је рекла да имају информацију да су у КЦЦГ упућена још два пацијента. 

"Код свих седам пацијената ради се о тешким повредама. Најстарији повријеђени пацијент је 1959. годиште, а најмлађи је рођен 1997. Каквим током ће ићи њихово лијечење видјећемо ових дана. За једног пацијента немамо информацију које је годиште", казала је др Радуловић. 

Истакла је да су у контакту са Општом болницом Цетиње где се након примарне обраде пацијенти шаљу у КЦЦГ.  

Елеватор који је стигао из Подгорице извукао је аутобус из провалије. Из подгоричке Службе заштите и спасавања саопштили су да испод аутобуса није било путника, како се раније страховало.

Аутобус фирме "Паповић" превозио је путнике на релацији Никшић–Будва. 

Возач аутобуса је приведен у полицију и задржан, преносе Вијести.

Председник Црне Горе Јаков Милатовић, који борави у Њујорку, изјавио је да је затечен вешћу о саобраћајној несрећи на Обзовици.

"Затечен сам вешћу о саобраћајној несрећи на Обзовици. Мислима смо уз породице настрадалих и повређених", написао је Милатовић.

Премијер Дритан Абазовић упутио је саучешће породицама погинулих у несрећи на Обзовици.

уторак, 28. новембар 2023.
7° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!