Читај ми!

После удеса на лечењу у Солуну задржано 15 путника из Србије, двоје отпуштено; лакше повређени превезени у Килкис

Власник нишке туристичке агенције "Ski & Sun travel" Бојан Милосављевић рекао је за РТС да је 15 путника из аутобуса те агенције који је јутрос имао удес на ауто-путу Атина-Солун, близу граничног прелаза Евзони задржано на лечењу у Солуну, док је већи број путника са лакшим телесним повредама превезен у болницу у Килкису. Како РТС сазнаје, двоје повређених је током вечери отпуштено из солунске болнице. Путници који су то желели, наставили су путовање ка Ставросу.

Власник нишке туристичке агенције "Ski & Sun travel" Бојан Милосављевић рекао је за РТС да су у болници у Солуну задржани путници који имају преломе и они којима су потребне даље анализе.

"У Солуну се налази 15 наших путника и водич. То су људи који су задобили мало јаче повреде. Евидентирали смо их, знамо који су то путници. Задржаће их на посматрању, мораће да обаве још нека снимања", рекао је Милосављевић током поподнева.

У вечерњим сатима је, како сазнаје РТС, двоје повређених отпуштено с болничког лечења.

Власник нишке туристичке агенције указује да се већи број путника који немају теже повреде налази у болници у Килкису.

"Испред болнице у Килкису се налази највећи број путника и они немају неке теже повреде, осим једне госпође која има повреду леђа и која ће бити задржана у Килкису или ће је пребацити у Солун", наводи Милосављевић.

Према његовим речима, очекује да ће у току дана имати информације о томе да ли ће и колики број путника бити отпуштен из болнице у Килкису.

"Сматрам да је најбоље у овом тренутку да их негде све групишемо, да и обезбедимо храну и пиће", наводи власник нишке туристичке агенције "Ski & Sun travel".

Додао је да је јутрос упућен један двоспратни аутобус за Грчку, да буде на располагање путницима, као и да је ангажован још један аутобус за даље збрињавање и трансфер.

Саобраћајна несрећа се догодила јутрос после пет часова на магистралном путу између Евзонија и Солуна код места Поликастро. Аутобус на спрат туристичке агенције "Ski & Sun travel" из Ниша са 78 путника, сударио се са аутомобилом у којем су се возиле четири особе.

Четири особе су погинуле, а најмање 53 су повређене, у тешкој саобраћајној несрећи на путу Атина-Солун, у којој су учествовали туристички аутобус са српским таблицама, који се преврнуо, и два аутомобила. Тројица путника из аутомобила су погинула на месту несреће, а четврти, који је био тешко повређен, подлегао је повредама.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару