Читај ми!

Меденица негирала наводе оптужнице: У центру сам политичке одмазде

Бивша председница црногорског Врховног суда Весна Меденица, пред већем Вишег суда негирала је наводе из отужнице којом јој специјално тужилаштво ставља на терет да је део шеснаесточлане криминалне организације којом је руководио њен син Милош Меденица.

Весна Меденица је данас на суђењу рекла и да се нашла у центру одмазде "нове политичке елите".

Указала је и да је спремна да умре за свог сина, али да није спремна да седне на оптуженичку клупу. 

Веће Вишег суда у Подгорици одбило је предлоге адвоката Соње Манојловић, Стефана Јовановић, Николе Ивановића и Милоша Вуксановића да се укину притвори Милошу Меденици, Војину Перуновићу и Марку Вучинићу.

Троје осумњичених терете се за кривична дела стварање криминалне организације, продужено кривично дело кријумчарење, продужено кривично дело давање мита, примање мита, противзаконити утицај и навођење на противзаконити утицај, злоупотреба службеног положаја, неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, недозвољено држање оружја и експлозивних материја, тешка телесна повреда и спречавање доказивања.

Виши суд је, такође, одбио предлог Специјалног државног тужилаштва о спајању поступака против Милице Влаховић-Милосављевић и Весне Меденице са поступком који се води против криминалне групе коју је наводно формирао Милош Меденица. Тај део поступка раздвојен је у јулу, на предлог адвоката Николе Мартиновића, јер је он тада сматрао да "нема потребе да Влаховић-Милосављевић годинама чека крај суђења против великог броја окривљених због само једне оптужбе против ње".

Поновно спајање поступака јуче је затражио тужилац Вукас Радоњић.

Милица Влаховић-Милосављевић терети се за злоупотребу службеног положаја, док Специјално државно тужилаштво, у том делу оптужнице, Весну Меденицу, мајку наводног организатора криминалне групе Милоша Меденице, оптужује да је злоупотребила службени положај путем подстрекавања.

Председница специјалног већа, судија Нада Рабреновић јуче је констатовала да несу испуњени процесни разлози за одржавање главног претреса због недоласка окривљеног Милорада Меденице.

Његов бранилац рекао је суду да га је клијент обавестио да је болестан, наводећи да ће суду накнадно доставити медицинску документацију.

Веће Вишег суда саопштило је јуче и да у поступку против Меденице и њеног сина Милоша није почео главни претрес, те да због тога не могу одлучивати о захтеву адвоката за укидање притвора Милошу Меденици.

четвртак, 25. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару