Читај ми!

Милатовић: Другачије бих формирао владу да сам мандатар

Председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је да би другачије саставио владу да је мандатар, јер је потребно водити рачуна о инклузивности. Милатовић каже да је са Милојком Спајићем последњи пут разговарао током консултација о избору мандатара, и да је требало чешће да разговарају.

Председник Црне Горе у интервјуу за РТЦГ наводи да није било јасне структуре како би Влада требало да изгледа, и на којим принципима би требало да буде основана.

Он сматра да политички пут трасиран раније треба да буде реализован и да на програмским принципима треба позвати коалицију За будућност Црне Горе, грађански покрет УРА и све друге партије, као и партије мање бројних народа.

"Да правим владу, ја бих је направио на тај начин, али не науштрб било којег принципа", рекао је Милатовић.

Милатовић сматра да је Црној Гори потребна влада што пре и да је велика одговорност на мандатару али и на свим политичким субјектима који су учествовали у преговорима о формирању владе.

Председник Црне Горе каже да процес формирања владе мора бити отворен и инклузиван.

"Колико видим из медија, тренутно није тако. Грађани су уморни, ако се овакав тренд настави, излазност на наредним парламентарним изборима биће још мања“, рекао је Милатовић.

Он је истакао да није учествовао у кампањи за парламентарне изборе, али сматра да је "показао одређену ширину" у свом политичком деловању.

Милатовић је додао и да су грађани Црне Горе свједочили, како је навео, "непристојном политичком поткупљивању ресора".

Он је истакао да су се "сви сложили" да постоје три приоритета у погледу формирања владе, а то су реформе у области економије, затим реформе у борби за владавину права и против корупције, као и реформе за убрзање пута ка ЕУ.

"Желимо Црну Гору у којој сви имају једнаке шансе, где је просперитет. Где су важне две ствари, колико сте образовани и колико радите", рекао је Милатовић.

Синоћ су у више црногорских градова одржани протести грађана незадовољних начином формирања нове владе, и искључивања коалиције За будућност Црне Горе.

уторак, 28. новембар 2023.
7° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!