Читај ми!

У саобраћајној несрећи код Бањалуке погинуо пацијент у возилу Хитне помоћи

Једно лице је погинуло, а три су повређена у саобраћајној несрећи на брзој саобраћајници Бањалука-Лакташи. Како РТРС незванично сазнаје, погинуо је пацијент који је превожен санитетским возилом.

Повређени су примљени у Ургентни центар Универзитетског клиничког центра Републике Српске, а како РТРС незванично сазнаје, погинуо је пацијент који је превожен санитетским возилом.

У КЦ Бањалука довезена су три пацијента, возач са повредама кука и медицинска сестра са лакшим повредама из санитетског возила Опште болнице Градишка, као и возач другог возила, који је најтеже повређен.

"Сестра је лакше повријеђена, али остаје на посматрању, док је возач санитета свјестан са повредом кука и биће хируршки збринут у току дану. Након тог захвата се очекује пријем на трауматологију", истакла је за РТРС начелница Ургентног центра на УКЦ Српске Славица Зељковић.

Како каже, треће лице, које је учествовало у саобраћајној несрећи, односно возач другог возила је најтеже повријеђен.

"Дошао је са поремећајем стања свијести, са знацима шока, реанимација је одмах започета, тренутно је на респиратору, али све прогнозе о његовом стању су преурањене", каже Зељковићева.

Саобраћајна несрећа у којој су учествовали санитетско возило и путнички аутомобил догодила се на делу пута Бањалука - Лакташи, око поднева. 

До несреће је дошло када је возач аутомобила шкода, возећи супротном траком, ударио у возило Хитне помоћи.

За сада није познато на ком месту се укључио и како је дошло до тога.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије