Читај ми!

Младић убијен у тучи навијача АЕК-а и Динама, утакмица у Атини отказана

Протекле ноћи у Атини је дошло до великог сукоба навијача АЕК-а и загребачког Динама, у којем је један младић убијен. Вечерашња утакмица два тима је отказана.

Навијач атинског АЕК-а је преминуо након што је у тучи убоден оштрим предметом.

Младић је хитно пребачен у болницу, али је током ноћи подлегао повредама.

Током "уличног рата" испред АЕК-овог стадиона повређено је осам навијача - три Грка и пет Хрвата.

Један седамнаестогодишњак има озбиљне повреде мозга пошто је, како преносе грчки медији, ударен каменом у главу.

Након сукоба хулигана ухапшено је 98 особа међу којима је највише Хрвата, али има и Грка, као и држављана Аустрије, Босне и Херцеговине, Албаније и Немачке. Покренута је истрага и ухапшени ће данас бити испитани пред грчким тужилаштвом.

Због нереда и смрти грчког навијача, вечерашњи сусрет АЕК-а и Динама у трећем колу квалификација за Лигу шампиона је отказан.

Уефа је утакмице хрватског и грчког представника означила као високоризичне и забранила присуство гостујућих навијача, што није спречило присталице Динама да допутују у Атину и организовано нападну навијаче АЕК-а.

Испред стадиона АЕК-а навијачи су јутрос развили транспарент и запалили свеће у част преминулом навијачу.

Динамо оштро осудио нереде у Атини

Фудбалски клуб Динамо се огласио саопштењем и оштро осудио нереде у Атини.

"Као спортска организација, увек смо посвећени промовисању фер игре, спортског духа и позитивне атмосфере на стадионима. Нереди не само да угрожавају сигурност свих присутних, већ и нарушавају репутацију фудбала као спорта који спаја људе и културе", наведено је у саопштену Динама објављеном на Фејсбуку.

Динамо је изразио саучешће породици убијеног младића и позвао своје навијаче да не путују на утакмицу у Грчку с обзиром на то да је Уефа у договору са полицијом донела одлуку да се обе утакмице играју без гостујућих навијача.

"ГНК Динамо остаје предан стварању окружења у којем се љубав према спорту изражава на позитиван начин, кроз заједништво, респект и сарадњу", пише у саопштењу загребачког клуба.

ХНС: Хулигани нанели значајну штету репутацији Хрватске, Загреба и Динама

Насиље у Атини осудио је и Хрватски ногометни савез који је саопштио да позорно прати догађаје у Грчкој.

"Хрватски ногометни савез (ХНС) најоштрије осуђује насиље те изражава дубоко жаљење због инцидента у којем су учествовали хрватски држављани. Нажалост, због хулигана је изгубљен (барем) један људски живот, а Савез изражава најдубље саучешће породици преминулог грчког држављанина", наведено је у саопштењу.

Из ХНС-а истичу да су хулигани нанели значајну штету репутацији Хрватске, града Загреба и Динама, као и свих навијача у Хрватској који на примерен начин бодре своје клубове.

"У припреми утакмица АЕК - Динамо те ПАОК - Хајдук, Хрватски ногометни савез учествовао је је у комуникацији између полиције и Уефе. Кровна европска фудбалска организација донела је одлуку да се наведене утакмице одиграју без присуства гостујућих навијача због опасности од сукоба. Поред тога, ХНС нема надлежност ни механизме којима би спречио овакве инциденте", кажу из ХНС-а и истичу да ће остати у блиској комуникацији са Уефом и Динамом на тему догађаја у Атини.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара