Читај ми!

Абазовић на консултацијама код Милатовића: УРА за нову владу што пре

Лидер Грађанског покрета УРА и председник техничке владе Дритан Абазовић рекао је, после консултација код Јакова Милатовића на Цетињу, да ће време показати да ли постоји већина за формирање нове владе. Ако не буде већине за избор нове власти, предложићемо неки модел за њено конституисање, рекао је Абазовић.

Дритан Абазовић је рекао да се УРА понаша фер и одговорно. "Желимо свима пуно среће, али не можемо да завршимо посао за друге. Наметнули су се као супермени, сад баш и није тако. И шта сад, неко други им је крив? Нек направе (владу), свима желим пуно успјеха", казао је Абазовић.

Абазовић је, након консултација са шефом државе Јаковом Милатовићем о мандатару за састав владе, рекао да УРА навија да се нова извршна власт састави што пре.

"Очекивали смо да се ово заврши што прије, али још не треба губити наду... Понашамо се крајње одговорно и фер. Желимо свима пуно среће, али не можемо да завршимо посао за друге. Наметнули су се као супермени, сад баш и није тако. И шта сад, неко други им је крив? Нек направе (владу), свима желим пуно успјеха", рекао је Абазовић новинарима у Резиденцији председника на Цетињу.

Он је навео да подршку ГП УРА за формирање владе не могу имати они који не разговарају с његовом партијом.

"Ми себе видимо у 45. влади. Што се прије формира 44. влада, то ће прије доћи до 45. владе. Врло је једноставно", додао је Абазовић.

Абазовић је поручио да ће ГП УРА, ако не буде већине за избор нове власти, предложити неки модел за њено конституисање. Међутим, он није желио да прецизира о ком моделу је реч.

Иако има месец да одреди мандатара, Јаков Милатовић најављује - одлуку ће донети за петнаестак дана.

уторак, 28. новембар 2023.
6° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!