Читај ми!

Седми дан заредом невреме у Словенији, олуја направила штету и у Бањалуци

Док се Грчка бори са ватром, у Словенији већ седми дан невреме - киша, град и грмљавина, уз јаке налете ветра. Олуја није заобишла ни део Хрватске, а на удару јаких падавина била је и Бања Лука.

За само неколико сати, делове Словеније погодила су два олујна фронта - први је јутрос дошао из Италије, а поподневни се кретао са запада према североистоку те земље. Метеоролози упозоравају да то није крај олујном невремену.

Седми је дан заредом како су поједини делови Словеније захваћени снажним невременом. Тако је било и данас. Још од синоћ се смењују таласи грмљавине и лепог времена. Оркански ветар је изазвао велике сметње са струјом на приморју, у Птују и Словенској Бистрици. Град је падао у више делова земље, а најтеже је било у Цељу.

Словеначки министар за околину изјавио је да Словенија мора да се навикне на такве ситуације током лета јер, како је рекао, оне у будућности више неће бити инцидент већ правило.

Наранџасто упозорење у Хрватској, олуја направила штету у Бањалуци

Ново невреме најављује се и у Хрватској. Државни хидрометеролошки завод издао је наранџасто упозорење, док прогностичари позивају на непрестани опрез.

У међувремену, олуја је направила штету у Бањалуци. Падао је град, а ветар је ломио гране дрвећа.

"Када је наступила олуја, борови су попадали. Оштетили су нам кров и главни електрични вод. Мени је дрво пало на балкон", каже једна грађанка Бањалуке.

Метеоролози кажу да ће највише непогода углавном бити на западу, док ће ноћас и до рано сутра ујутру на северу дуж реке Саве бити интензијвније и обилније кише.

Невреме које је погодило регион стигло је у поподневним сатима и у Србију - у поједине делове Војводине, али слабијег интензитета него претходних дана.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара