Читај ми!

Представници клуба малог фудбала из Бијељине нападнути током утакмице у Мостару, повређене две особе

Двојица представника бијељинског Клуба малог фудбала "Радник МД шоп" повређена су након јучерашњег напада двадесетак мушкараца који су употребили сузавац током утакмице у Мостару, а делегаткиња српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да су напади плодови мржње према српском народу.

Остали представници клуба су успели да прођу без озбиљнијих повреда, преноси Срна.

Из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона саопштено је да се напад догодио синоћ када је група младића упала у дворану Универзитетско-спортског центра "Митхад Хујдур Хујка" где се играла утакмица између бијељинског и клуба "Мостар Стари Град", преноси Срна.

Новаковић Бурсаћ изјавила је да Срби као народ морају да буду свесни да су мета "болесних идеја и пројекција које имају за циљ њихово уклањање са ових простора", као и да учестали напади на припаднике српског народа у ФБиХ, који се често дешавају и на спортским догађајима, представљају плодове мржње која је посејана и узгајана како би нанела штету целом српском народу.

"Видљиво је то и у односу према гробљима, ћириличким натписима, аутомобилима са регистарским таблицама из Србије и свему ономе што сведочи да су Срби, као аутохтон народ, и на том делу БиХ још присутни јер нису успеле намере неких који су пројектовали и вршили истребљења Срба током 20. века", поручила је Новаковић Бурсаћева и додала да им "неуспех у том монструозном послу утиче на развој фрустрација које су база за напад на све што је српско".

Нагласила је да је Република Српска сигурно место за све госте, укључујући спортисте, као и да се на томе мора континуирано радити.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво