У Уругвају заплењено 400 килограма кокаина, ухапшена двојица држављана Црне Горе

Уругвајска полиција је запленила више од 400 килограма кокаина у оквиру акције под називом "Виртус". Између осталих, ухапшена су двојица држављана Црне Горе, потврђено за "Обсервадор" из уругвајске полиције.

Дрога је стигла из Боливије и била је намењена за Европу, саопштено је из Тужилаштва. Двојицу црногорских држављана потраживао је Интерпол, уз плаву потерницу. Њихов идентитет се, међутим, не наводи.

Операција је укључивала рације у Монтевидеу, Сан Хосеу и Рио Негру. У ову организацију било је укључено 18 људи различитих националности, а тренутно је ухапшено 15, од којих су многи странци.

Међу тих 15 ухапшених су и двојица држављана Црне Горе за које се сумња да су припадници балканског клана, потврдили су извори блиски истрази.

"Балкански клан је велика мрежа организованог криминала која делује у Европи, коју чине грађани Србије, Црне Горе и Хрватске", пише у тексту.

Власти, укључујући Генералну дирекцију за сузбијање шверца дроге, заплениле су четири возила.

"Међутим, истрага се наставља и у наредним сатима би могло бити још хапшења и заплена. Истрагу која траје пет месеци води тужилац за наркотике Моника Фереро, наводе из Тужилаштва, где су додали да је реч о "важној организацији", пише Обсервадор.

Подсетимо, Европска комисија указала је у извештају из 2022. године за Црну Гору на пораст случајева у којима су ухапшени црногорски држављани због шверца дроге, посебно кокаина, у иностранству.

У недавном извештају Канцеларије Уједињених нација за дрогу и криминал наведено је да су криминалци из Црне Горе учествовали у међународном шверцу више од 30 тона кокаина, који су заплениле полиције широм света од 2017. године до 2021. године.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво