Абазовић: Акција хапшења дилера убрзала Ђукановићеву одлуку о изборима

Премијер у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је да није у складу са уставним поретком одлука председника Црне Горе Мила Ђукановића да распусти парламент и распише ванредне парламентарне изборе за 11. јун. Апелује на Уставни суд да се пробуди. Претрес куће и ресторана у Грахову код Никшића одбеглог службеника Управе полиције Љуба Миловића - пронађено аутоматско оружје.

"Ђукановић да је могао простим указом да распусти арламент, не би чекао 16. март. Мој апел је Уставном суду да се пробуди. Позивам, председника Уставног суда да се пробуди", казао је Абазовић. Додао је да "јучерашња акција хапшења погурала Ђукановића да што пре распише изборе".

"Позивам посланике да питање скраћења мандата узму у своје руке", рекао је Абазовић. Како каже, Ђукановић се није позивао на Закон о председнику "чиме улази у правни нонсенс".

"Више од тога кад ће бити избори за Ђукановића значи да се сачува кавачки клан. Због тога је ова влада на удару од старта. Свему што сам навео сведочићете у наредном периоду. А чак и да не буде ове владе доказе не можете уништити. Хвала богу, што су они предмет Еуропола и међународних организација", рекао је Абазовић на конференцији за медије после седнице Већа за националну безбедност, пренео је портал РТЦГ.

Абазовић је рекао да је полицијска акција у току историјска за сузбијање нарко картела унутар државних органа, првенствено полиције, који се доводе у везу са шверцом више тона кокаина. Абазовић је рекао да један од ухапшених важи за једног од топ пет кријумчара кокаина на подручју Европе.

"Пипци организованог крминала у Црној Гори не би били оволико снажни да их нема у свим државним органима. Али ми смо спремни да ту хоботницу погодимо у главу", рекао је Абазовић и додао да ово није крај акције.

"Дух је изашао из боце, ово је неповратан процес", рекако је премијер техничке владе.

Претрес ресторана и куће Љуба Миловића на Грахову

Специјално полицијско одељење је у склопу опсежне операције на Грахову, код Никшића одузело аутоматско оружје али и грађевинску механизацију, нађену у објектима куће Миловића, одбеглог службеника Управе полиције, преносе Вијести. 

Миловић је црногорским службама недоступан од јула 2022. године, када је СДТ дало налог за његово хапшење, због сумње да је био део нарко-картела кавачког криминалног клана под вођством Радоја Звицера.

По налогу СДТ-а, 18. јула прошле године, ухапшен је службеник Агенције за националну безбедност Петар Лазовић, а након што је тужилаштво по налогу главног специјалног тужиоца Владимира Нововића поново, у мају прошле године, формирало предмет, а на основу материјала Европола и француских правосудних органа.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво