Читај ми!

Хрватски премијер Пленковић: Да ли то новинари по задатку лове министре у офсајду

Становници Баније већ трећу зиму дочекују у контејнерима, после рушилачког земљотреса који је погодио то подручје пре две године. До данас је изграђено само шест кућа, а премијер Пленковић је, коментаришући критике на рачун споре обнове Баније, рекао да је Божић празник породичног окупљања, мира и поштовања, те је тек јутрос почео да прати ту атмосферу коју стварају медији из њему непознатог разлога.

После земљотреса који је погодио Банију пре две године, обнова кућа не иде онако како би то желела хрватска јавност. Премијер Андреј Пленковић је и сам незадовољан брзином изградње, коментарисао критике на рачун споре обнове Баније, у којој становници већ трећу зиму дочекују у контејнерима.

Рекао је да није видео изјаву лидера СДСС Милорада Пуповца да се мора направити рез по питању обнове и да је све "прелило чашу".

Хрватски премијер је додао и да је Божић празник породичног окупљања, мира и поштовања, те је тек јутрос почео да прати ту атмосферу коју стварају медији из њему непознатог разлога.

"Заједнички задатак свих министара је да убрзају процес обнове. Када сам рекао да је обнова нестварно спора, мислио сам на један сегмент – конструкцијска обнова и изградња заменских кућа. Да сте били с нама пре неколико седмица на Бановини, видели бисте врло ефикасну изградњу више стамбених зграда са 130 станова који ће бити готови овог лета. Ту ће бити смештен велики број људи који је данас у привременом смештају", рекао је Пленковић, а пренели су хрватски медији.

На питање да ли је истина да ће министар грађевинарства Иван Паладина отићи са те позиције до краја јануара, Пленковић каже: "Имам утисак да сте добили задатак да преко Бадњака ловите министре на шпицу и да их ловите у офсајду".

"Мене лове већ шест година па ништа, неће ни сада", закључио је Пленковић.

У среду, 29. децембра, навршиће се две године од снажног земљотреса који је погодио подручје Баније и срушио многе куће, а до данас је изграђено само шест, док велики број људи и даље живи у контејнерима.

Ипак, како хрватски медији извештавају, "извесно је" да Иван Паладина, министар градитељства, државне имовине и просторног уређења, одбројава задње дане у хрватској влади, али није јасно да ли зато што га је премијер Андреј Пленковић одлучио сменити или Паладина сам даје оставку. 

среда, 07. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару