Читај ми!

Бањалука, одржан митинг "Отаџбина зове"

У Бањалуци је одржан митинг под називом "Отаџбина зове“. Окупљени су прошетали од парка "Младен Стојановић" до главног бањалучког трга где су се обратили представници СНСД-а и коалиционих партнера. Са Трга Крајина послата је порука "нећемо дозволити да мењате изборну вољу грађана".

Окупљенима се обратио председник СНСД-а Милорад Додик. Нагласио је да у Републици Српској могу да живе другачији, они који другачије мисле, јер је широка за све и нема порука мржње.

"Милорад Додик, СНСД и наши коалициони партнери већ 12 пута побјеђујемо на изборима и нисмо се уморили. Мене не треба нико да брани, јер док ме бира народ, бићу ту за њега. Нећу никада покушати да то урадим мимо народне воље", поручио је Додик.

"Хвала за ову дивну ноћ, ово је још једна наша ноћ, јер имамо снагу да се одупремо свима који би мијењали наш начин живота", додао је Додик.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је "народ бирао и њу и Милорада Додика и све партије које годинама раде за Републику Српску".

"Овдје смо и да поручимо нелегалној Централној изборној комисији да ако нас је овдје 50.000 онда ће пред вратима ЦИК-а бити 100.000 зато што сте одлучили да крадете наше гласове и да први пут бројите и пребројавате гласове у Сарајеву, јер је то тражила издајничка опозиција. Треба да чувамо Српску и оно што нам је дала, а то је право на живот, слободу и да будемо изабрани како народ Српске то хоће, а не како хоће они који сједе у амбасадама", поручила је Цвијановићева.

Председник НДП-а Драган Чавић навео је да су Бањалука и Република Српска "вечерас показали да су у пуном демократском капацитету".

Говорио је и председник Уједињене Српске Ненад Стевандић који је рекао да је вечерас "исписана историја и послата порука да је Република Српска јака, храбра, јединствена и да нико неће завадити браћу, ни онда када различито мисле".

И режисер Емир Кустурица говорио је на скупу "Отаџбина зове" у Бањалуци.

"Скупили смо се овде да спречимо оно што је од деведесетих година тутњало Европом и помело традицију, породицу и све оно што морамо да бранимо да бисмо опстали", рекао је Кустурица.

"Кажу ми људи да никада овде на једном месту није било оволико света. Како и не би када има разлог који није само у томе што покушавају да украду грађанске изборе него све мирише на државни удар. Све што бране Милорад Додик и његова екипа је доведено у питање", поручио је Кустурица.

Истакао је да су вечерас у Бањалуци "како би поручили да неће дозволити да са чела народа оде Милорад Додик".

На скупу је прочитан и проглас у којем поручују да неће антидејтонску и антиуставну БиХ.

"Републику Српску основао је народ 9. јануара 1992. године, одбранили је народ и његова Војска Републике Српске у току Одбрамбено-отаџбинског рата, а очували смо је свих ових 27 година мира. Нећемо антидејтонску и антиуставну БиХ, вратите нам Устав БиХ да не би морали да одемо из ње", истиче се у прогласу.

субота, 14. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи