Читај ми!

Посланици црногорског парламента нису усвојили дневни ред, без расправе о скраћењу мандата

Скупштина Црне Горе неће расправљати о предлогу председника Црне Горе Мила Ђукановића о скраћењу мандата парламенту, након што посланици на данашњој седници нису усвојили дневни ред са том иницијативом.

Гласало је 80 посланика - 39 њих је гласало за, док је 41 посланик био против да се на дневни ред стави предлог председника Ђукановића за скраћење мандата Скупштини Црне Горе. Седници је присуствовао Мило Ђукановић.

Председница парламента Данијела Ђуровић на почетку седнице саопштила је како постоји кворум за рад, јер је била присутна већина посланика.

"Подсећам да сам сазвала седницу ванредног заседања, а на захтев председника Црне Горе. За дневни ред одређена је једна тачка и то Предлог одлуке за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе", рекла је Ђуровићева.

Законодавни одбор се о иницијативи није изјаснио јер Ђукановић није дошао на две седнице тог скупштинског тела.

Ђукановић је у образложењу за скраћење мандата парламенту навео да се нису стекли услови да мандат за састав Владе повери лидеру Демоса Миодрагу Лекићу.

Како је рекао, консултативни процес је јасно показао да нема основа да се у Уставом предвиђеном року предложи мандатар који би обезбедио подршку у Скупштини за састав 44. Владе Црне Горе.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи