Читај ми!

Детаљи несреће у Хрватској: Путнички воз ударио у теретни, на семафору било црвено

Хрватски медији објавили су и дневне фотографије места судара два воза код Новске. Погинуле су три особе – два радника "Хрватских железница" и један седамнаестогодишњак. Повређено 11 особа.

Несрећа се догодила након што је теретни воз стао на релацији Винковци–Новска јер се покварио. Због тога је на семафору било црвено светло, међутим, машиновођа из путничког воза је брзином од 100 километара на сат прошао кроз црвено и ударио у теретни воз.

Од силине удара се један вагон скроз преврнуо.

Полиција је саопштила да су живот изгубила двојица мушкараца запослена у "Хрватским железницама", кондуктер (60) и машиновођа (52), као и 17-годишњак са подручја Новске. Сви погинули су држављани Хрватске.

Незваничне информације говоре да је међу повређенима и више странаца – држављана Ирана, преноси Индекс.

На терену су целу ноћ биле све дежурне службе, а у току је и истрага.

Место несреће синоћ је с министрима посетио и премијер Андреј Пленковић, који је рекао да се ради о несрећи какву људи досад нису видели.

Компанија чији је теретни воз саопштила је да су са њихове стране "у потпуности испоштовани сви прописи и правила у железничком саобраћају". 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић изразио је саучешће породицама погинулих, као и Влади Хрватске и њеном потпредседнику и министру мора, промета и инфраструктуре, Олегу Бутковићу.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи