Одлука о изручењу Гудурића следеће недеље

Министар правде БиХ Бариша Чолак рекао је да ће одлука изручењу Бојана Гудурића бити донета у наредних десетак дана. Гудурић се сумњичи да је учествовао у убиству хрватског новинара Иве Пуканића.

Одлука коме ће бити изручен Бојан Гудурић, осумњичен за учешће у убиству власника хрватског недељника "Национал" Иве Пуканића, биће донета у наредних десетак дана, најавио је министар правде БиХ Бариша Чолак.

Чолак је рекао новинарима да се чека додатна документација од Суда БиХ, подсећајући да Гудурићево изручење траже Србија и Хрватска.

Гудурић се 1. фебруара предао полицији Републике Српске у Бањалуци, после чега је предат у надлежност Суда БиХ у Сарајево, где се налази у екстрадиционом притвору.

Хрватска Гудурића тражи због убиства Пуканића, а Србија због пљачки на њеној територији.

Гудурић је у интервјуу бањалучким "Независним новинама" одбацио оптужбе да је учествовао у припремама за убиство Пуканића, потврђујући да би желео да буде изручен Хрватској и да директно одговори на такве оптужбе.

Према његовим речима, не осећа кривим и нико га није натерао да се преда да би сведочио у корист осталих оптужених.

Гудурић је рекао да му је цео случај подметнут, али да није сигуран ни ко је то урадио, ни из којих мотива, додајући да се не боји за безбедност своје породице.

Осумњичени за учешће у убиству признао је да је у рукама имао снајпер који је пронађен недалеко од места убиства Пуканића, али тврди да је то оружје држао неколико дана пре убиства.

Гудурић и даље тврди да је Роберта Матанића и Амира Мафаланија, који

су такође оптужени за убојство Пуканића и његовог сарадника Нике Франића, последњи пут видео почетком октобра 2008. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи