Хапшење криминалне групе

У Бугарској ухапшено 12 припадника криминалне групе која се бавила трговином наркотицима, проституцијом, проневерама и прањем новца. Реч је о добро организованој криминалној групи која је деловала 10 година и била утицајна и у политичким круговима.

Бугарска полиција ухапсила је 12 припадника криминалне групе која се бавила трговином наркотицима, проституцијом, проневерама и "прањем" новца, саопштио је у Софији министар унутрашњих послова Цветан Цветанов.

"Реч је о добро организованој криминалној групи која је деловала 10 година и била утицајна и у политичким круговима", прецизирао је Цветанов нагласивши да су припадници те групе узимали новац на превару, рекетирали људе и бавили се "прањем" новца.

Према подацима полиције, та група је допринела пропасти једног металуршког комплекса тако што је приморавала руководство да купује сировине по високим ценама, а да потом производе продаје по ниским ценама и то предузећима повезаним са том криминалном групом.

Акција хапшења је извршена у Софији као и у два оближња града, у оквиру операције "Хоботница", прецизирала је полиција и додала да је извршен претрес ноћних клубова и проверен идентитет око 130 стриптизета и проститутки.

Борба против организованог криминала је међу приоритетима бугарске владе премијера Бојка Борисова, која је на власти од јула прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи