Читај ми!

Камере снимиле убиство на Пагу, медији пишу да изгледа као мафијашка ликвидација

На Пагу је јуче убијен мушкарац из Херцег Новог, а за убиство се сумњичи држављанин Србије Д. Т. Хрватски медији пишу да полиција сумња да је реч о мафијашкој ликвидацији, као и да је убијени био припадник шкаљарског клана. Убиство на плажи Зрће снимиле су надзорне камере.

Хрватски медији наводе да је 38-годишњи држављанин Црне Горе Горан Влаовић, који је убијен на Пагу, био припадник шкаљарског клана.

Засад нема потврде да је осумњичени за убиство Д. Т. (28) припадник супарничког кавачког клана, али хрватска полиција сумња да убиство има мафијашку позадину, пише Индекс.

Наиме, за осумњиченим је већ расписана потерница у Црној Гори јер га доводе у везу с убиством Миње Шаковића у Будви. Шаковић је наводно био близак шкаљарцима.
Д. Т. се брани ћутањем, а заступа га адвокат из Сплита.

Када је реч о убијеном држављанину Црне Горе, он је раније био осуђен за помагање у убиству вође навијача Црвене звезде Марка Веснића и рањавања његовог кума Ивана Марковића у Херцег Новом у Црној Гори.

Хрватски медији наводе и да начин на који је убијен Влаовић сугерише да се ради о мафијашкој ликвидацији. Убиство су снимиле надзорне камере.

Шта се види на надзорним камерама

Снимак експлицитно приказује тренутак убиства, а на њему се види како убијени Влаовић и још један мушкарац ходају плажом Зрће уз угоститељске објекте.

Неколико тренутака након што Влаовић и мушкарац у његовој пратњи улазе у кадар, на снимку се види и мушкарац у црној мајици дугих рукава или лаганој јакни, светлим панталонама, са белом капом на глави.

Хода неколико метара иза Влаовића и његовог пријатеља, а потом им се брзо приближава и с удаљености од отприлике једног метра испаљује метак Влаовићу у потиљак.

Наводно је пуцао из пиштоља с пригушивачем. Влаовић је пао на земљу, а убица је почео да бежи с места убиства. Пиштољ је одбацио.

На снимци с надзорних камера види се најмање тридесетак људи. Неколико секунди након пуцња део људи се разбежао, а део је кренуо да помогне црногорском држављанину који је лежао на тлу.

Осумњиченог за убиство брзо је пронашла и ухапсила интервентна полиција.

Црна Гора издала потерницу

У полицији су рекли да је пиштољ којим је почињено убиство пронађен и да је обављен део вештачења.

Кажу и да је Црна Гора издала потерницу за Д. Т. из Србије.

"У овом тренутку не могу говорити о мотивима убојства. Остварена је интензивна међународна полицијска сурадња. Могу потврдити да су осумњичени за убојство и убијени у својој земљи евидентирани као починитељи више казнених дјела", рекао је начелник полиције на Пагу Жељко Блаић.

уторак, 17. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи