Читај ми!

Додик поднео кривичну пријаву против Џаферовића

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поднио је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против члана Председништва Шефика Џаферовића јер је, како тврди, самоиницијативно, неовлашћено и без одлуке Председништва БиХ учествовао на Самиту међународне кримске платформе.

У Додиковој пријави се наводи да је Џаферовић злоупотребио службени положај и овлашћења тако што је поступио противуставно и противно Пословнику о раду Председништва БиХ и на тај начин оштетио Републику Српску, преноси РТРС.

Пријава је поднесена против Џаферовића због сумње да је у својству члана и председавајућег Председништва БиХ "злоупотребио свој службени положај и овлашћења у намери теже повреде права другог, тако што је поступио противно одредби Устава БиХ која прописује надлежности Председништва БиХ".

Џаферовић се терети да је поступио противно Пословнику о раду Председништва БиХ који регулише овлашћења чланова у раду Председништва, односно да су "сви чланови Председништва БиХ подједнако надлежни за представљање и заједничко заступање Председништва и његових ставова у јавности и другим домаћим и иностраним институцијама".

Наводи се да је због Џаферовићеве злоупотребе положаја Република Српска спречена да у конкретном случају искаже свој званични став преко српског члана Председништва БиХ.

уторак, 17. септембар 2024.
16° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи