Читај ми!

Преминуо хрватски новинар Мислав Баго

Новинар и уредник Мислав Баго преминуо је изненада у 49 години, пренео је ХРТ. Каријеру је започео на ХРТ-у као новинар истраживач у редакцији "ТВ Парламента". Специјализовао се за праћење унутрашње политике, а задњих година радио је на Новој ТВ.

Мислав Баго је рођен 1973. године. Вишеструко је награђивани новинар, репортер и политички коментатор.

Од 1994. године радио је као новинар-истраживач на ХРТ-у у редакцији ТВ Парламента, а потом је био аутор прилога за редакције Информативног и Религијскога програма.

Пратио је страначки живот, Владу и Хрватски сабор. Учествовао је у свим пројектима праћења избора (од парламентарних до председничких) на ХТВ-у од 1995, аутор изборнога пројекта локалних избора (2001), уредник и водитељ емисије "Отворено 2006-08".

Од 2009. године био је уредник и новинар на Новој ТВ, где је, такође радио на пројектима праћења избора и политичкога живота.

Добитник је бројних награда за свој рад. Награду "Марија Јурић Загорка" ХНД-а добио је 1998. за најбољу репортажу, 2003. и 2006. за најбољи интервју, награду "Новинар године" 2006. за серију интервјуа с бившим премијерима Ивом Санадером и Ивицом Рачаном.

Мислав Баго живео је новинарство као позив, не само посао, није се либио постављати права питања, упорно и опетовано.

Својим је радом увелике допринео демократији, са страшћу је едуковао колеге али и гледаоце и увек скретао пажњу на важне ствари, на дужности политичара.

У центру његова рада увек су били грађани и њихова добробит, наводи ХРТ.

уторак, 17. септембар 2024.
20° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи