"Дан" кажњен са 14.000 евра

Дневник "Дан" кажњен је са 14.000 евра по тужби Мила Ђукановића, због преношења текстова из београдског листа "Арена" о кријумчарењу Молдавке С.Ч. из 2003. године.

Подгорички дневни лист "Дан" кажњен је са 14.000 еура по тужби црногорског премијера Мила Ђукановића због преношења текстова из београдског листа "Арена" о кријумчарењу Молдавке С.Ч. из 2003. године.

Виши суд у Подгорици је потврдио пресуду Основног суда којом је дневник "Дан" кажњен јер је из "Арене" пренео текст у којем је објављено сведочење Молдавке С.Ч. пред истражним судијом , а премијер означен као учесник афере.

Суд је у образложењу пресуде, коју преноси "Дан", навео да су објављене "неистините чињенице које штете угледу" премијера Ђукановића, а које су "могле довести до тешких последица за оштећеног".

Оцењено да је циљ преношења спорних текстова био да се "поспешује и оживљава афера секс - трафикинг и тужилац Ђукановић у њој, као особа која је учествовала у читавом поступку".

"То је рађено са намером да се тиме нанесе штета личности приватног тужиоца и повреде морална добра, његова част и углед, са крајњим циљем и намером рушења његове политичке части и умањења угледа као државника и политичара", наводи се у образложењу пресуде.

Афера крјумчарења Молдавке С.Ч почетком 2002. године уздрмала је власт у Црној Гори, а њен епилог је био обустављање поступка против осумњичених.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи