Читај ми!

Ротор хеликоптера у Грчкој усмртио младог Британца

Џек Фентон (21) погинуо је када га је по слетању на хелиодром у Атини усмртио ротор хеликоптера којим је летео. Британски медији извештавају да је Фентон погинуо док је покушавао да направи селфи.

Троје људи је ухапшено након што је задњи ротор хеликоптера ударио Фентона док је покушавао да направи селфи на хелиодрому у Атини, пише британски Гардијан.

Грчки тужилац наложио је истрагу о смрти 21-годишњег Британца који се искрцао у Атини из хеликоптера изнајмљеног на Миконосу.

Судија је дозволио двојици инжењера и пилоту авиона да остану ван притвора до резултата истраге, иако су приведени после инцидента на атинском хелиодрому.

Очекује се да ће истрага бити спроведена по убрзаној процедури.

"Наша истрага се фокусирала на могући немар. Поставља се питање зашто ротори хеликоптера нису били скључени пре изласка путника,", рекао је извор из полиције.

Џек Фентон, требао је да се врати у Велику Британију приватним авионом након одмора са родитељима и сестром на Миконосу.

Грчки медији наводе да је студента Универзитета Оксфорд Брукс ударио задњи ротор хеликоптера док је покушавао да направи селфи одмах након што је хеликоптер слетео.

Фентонови родитељи, који су летели у другом хеликоптеру, нису били свесни трагедије када је њихов пилот упозорен, и они су преусмерени на међународни аеродром у Атини.

Релација Миконос-Атина постала је популарна рута за "Супериор Ер", авио-компанију која изнајмљује луксузне хеликоптере.

Грчко острво Миконос, који је овог лета угостио и Елона Маска, већ годинама је магнет за супербогате, наводи британски Гардијан.

среда, 18. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи