Читај ми!

Бесни пожар у Словенији, Србија послала хеликоптере

Пожар у Словенији, који ватрогасци гасе већ осми дан, и даље бесни. Најгоре је код Костањевице, саопштава Цивилна заштита за северну Приморску. Због ширења пожара, наређена је евакуација становника из три места. МУП Србије послао је хеликоптере.

Ситуација са пожаром у Словенији, који ватрогасци гасе већ осми дан, у поподневним сатима је погоршана, преносе словеначки медији.

Цивилна заштита за северну Приморску истиче да "ватра и данас наставља свој разорни поход".

"Пожари се јављају у различитим областима. Тренутно је најгоре код Костањевице", каже се у саопштењу и додаје да забрињава појачани ветар, који ће после подне дувати са приморја ка унутрашњости земље.

Евакуација становника

Због ширења пожара наређена је евакуација становника из места Опатје Село, Нова Вас и Худи Лог, а она се односи и на новинарске екипе које су на терену.

Место окупљања свих је Спортски центар Шемпетер, саопштила је Цивилна заштита северне Приморске.

Командант Цивилне одбране Сречко Шестан рекао је да је ваздухопловство подељено на више делова.

"У гашењу тренутно помаже седам хеликоптера, а још два долазе из Мађарске. Копнене снаге су и на терену, колико могу да угасе ватру, наравно. Насеље Мирен није угрожено и надају се да евакуација није потребна".

Дима има и на путевима па се возачи позивају на опрез, као и да пропуштају ватрогасна возила којих је у великом броју.

МУП Србије помаже у борби 

Вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Чаушић рекао је да је, по наређењу председника Вучића, Србија данас упутила помоћ Словенији у гашењу пожара који је захватио подручје те земље, саопштио је МУП.

"По налогу министра унутрашњих послова Александара Вулина, 13 представника МУП-а, Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације са два хеликоптера Agusta Bell 212 капацитета од по 1,5 тона воде, од данас биће ангажовано на гашењу великог пожара у Словенији, на Реншком врху", навео је Чаушић.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи