Читај ми!

Абазовић: Спреман сам да поднесем оставку под одређеним условима

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је вечерас да је спреман да поднесе оставку, коментаришући саопштење странке Демократска Црна Гора, која је претходно поручила да би он требало да поднесе оставку након избора правосудних органа.

Дритан Абазовић је рекао да начелно подржава став Председништва Демократске Црне Горе, које је позвало скупштину да не разматра евентуалне иницијативе о скраћењу мандата пре него се изаберу четири члана Судског савета и макар један судија Уставног суда.

"Хајде да сви пошто морамо да имамо шири консензус око деблокади правосуђа, Уставног суда, правосуђа... хајде да сви дамо допринос томе и кажемо, добро идемо на нове изборе, владу, реконструкцију или неки други модел. Али прије тога да одрадимо заједнички посао. Ако колеге из Демократа, ако сам добро интерпретирао саопштење ако је то неки пут... спреман сам да поднесем оставку", рекао је Абазовић, рекао је Абазовић за ТВ Вијести.

На питање уредника емисије да ли је време да диригентску палицу препусти неком другом, Абазовић је рекао да оно што је влада предлагала функционише.

"Црна Гора је у многоме другачија од 30. августа 2020. године и сви процеси који су се десили нијесу се десили на штету Црне Горе. То је била наша обавеза. Понекада се осјећамо усамљено у одбрани грађанске Црне Гое, то се манифестије често, али најважније је да процес траје. Нјега нико више не може зауставити. Ништа од националних интереса није уништено. Учинци тридесетогодишњег режима су у Специјалном тужилаштву и тек ће јавност да буде обавијештена о учинцима те политике", рекао је Абазовић.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи