Морино нико не надгледа

У извештају Европске комисије, о контроли границе у Албанији, наводи се да на прелазу Морино - Врбница нема контроле возила, радиоактивних средстава и робе, а полицијски извештаји су фалсификовани.

На граничном прелазу Морино - Врбница, са албанске стране, нема контроле возила, а дневни извештаји полиције су фалсификовани, наведено је у најновијем извештају Европске комисије.

Комисија, у поступку либерализације визног режима ЕУ за грађане Албаније, надгледа функционисање овог граничног прелаза према Србији.

Лист "Коха диторе" преноси да су стручњаци Европске комисије за либерализацију визног режима прошлог месеца седам дана надгледали гранични прелаз Морино - Врбница, главни прелаз из Албаније на Косово.

Полицијски извори пограничне полиције Кукеша, који су желели да остану анонимни, рекли су приштинском дневнику да су се у извештају ЕК појавиле многе примедбе и недостаци у испуњавању критеријума у администрању границом.

У извештају се наводи да су фалсификовани и полицијски дневни извештаји који се тичу контроле на овом граничном прелазу.

Према речима стручњака Комисије, који су надгледали прелаз Морина, упркос постојању опреме за контролу возила, полиција није контролисала ниједно возило за седам дана. У полицијским извештајима се наводи да су дневно контролисали по пет возила.

Друга примедба у извештају тиче се неконтролисања радиоактивних средстава и радиоактивне робе, иако постоји опрема за контролу таквих предмета. Упркос улагањима у савремену опрему, службеници се њоме нису служили, наводи се извештају.

Регионални директор округа Кукеш Иљбер Зубери, негирао је чињеницу да је извештај негативан, али је рекао да примедбе у извештају могу служити као водич у будућности.

Гранични прелаз Морино је царинска тачка прве категорије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи