Читај ми!

Никшић, полиција сузавцем спречила сукоб две групе које су прослављале Дан државности

Црногорска полиција је у Никшићу употребила сузавац како би спречила сукоб две групе грађана које су се окупиле да обележе Дан државности Црне Горе. Дошло је до сукоба полиције и грађана који су се окупили на Тргу слободе у организацији Форума слободних грађана "Луча".

Полиција је два пута употребила сузавац и спречила покушај да се две групе сусретну. Окупљени грађани су бацали столице и флаше, преноси РТЦГ.

"Припадници Управе полиције у Никшићу су, у циљу успостављања стабилног јавног реда и мира употријебили хемијска средства, као средство принуде у складу са законом", саопштено је Вијестима из Управе полиције.

Због инцидената су ухапшене три особе. Више пута је током нереда интервенисала Хитна помоћ, а запаљен је и један аутомобил.

Први мањи инцидент догодио се око 19 сати и 45 минута у улици Манастирска у Никшићу, када је група грађана, која је прослављала Дан државности код Саборног храма, кренула према Тргу слободе, преноси РТЦГ.

Ту их је зауставио кордон полиције. У једном тренутку дошло је до чарки између грађана и полиције, док се иза кордона налазила друга група људи, која се окупила на Тргу слободе у организацији Форума слободних грађана "Луча".

Након тога, дошло је и до реакције две групе и полиција је интервенисала како би спречила сусрет.

У Никшићу су данас одржана два скупа поводом Дана државности Црне Горе. Један је у организацији Форума слободних грађана "Луча" одржан на градском тргу, а други је група грађана, носећи тробојке, организовала на Тргу Шака Петровића, пишу Вијести.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи