Читај ми!

Абазовић не искључује могућност провере Темељног уговора на Уставном суду

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић рекао је да влада на чијем је челу не отвара већ затвара црквена питања у тој држави и да ће, кад оно буде решено, једини фокус бити на заједничкој европској будућности.

Дритан Абазовић је на прес-конференцији с хрватским колегом Андрејом Пленковићем у Загребу рекао да је приоритет Црне Горе европски пут, а да би се он остварио, ниједно питање не би требало да му буде препрека.

"Ми не отварамо црквена питања, него их затварамо. Она су отворена прије десет година. Дакле, не отаварамо их. Него их затварамо. Кад их затворимо, једини фокус биће заједничка европска будућност", рекао је Абазовић, поручујући да је Темељни уговор у складу са Уставом и законима Црне Горе.

Абазовић је саопштио да сваки акт, било да је реч о закону или уговору, може бити проверен на Уставном суду.

"Лично мислим да овде нема ништа спорно, али нисам неко ко би оспоравао право или могућност правног теста", рекао је Абазовић, наводећи да то питање није толико значајно за грађане Црне Горе.

Сматра да је најпаметније на то питање ставити тачку, па да онда фокус буде на поглављима 23 и 24, што отвара могућност затварања осталих преговарачких поглавља.

Говорећи о Темељном уговору који је Хрватска потписала са СПЦ, Пленковић је рекао да је то питање решено пре 20 године, у време владе Ивице Рачана, те да није било доведено у контекст преговора са ЕУ.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи