Читај ми!

Помен Србима убијеним на Петровдан 1992. године

У Залазју код Сребренице данас се обележава 30 година од страдања 69 српских цивила и војника на Петровдан 1992. године, у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић рекао је да су муслиманске снаге предвођене Насером Орићем починиле стравичне злочине над Србима у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони, али за то, нажалост, још нико није одговарао.

Којић је истакао да је чињеница да је од априла 1992. до јануара 1993. године убијено 80 одсто лица од укупног броја страдалих.

"Очигледно је да Хашки трибунал и правосуђе БиХ нису хтели да процесуирају лица која су починила стравичне злочине или што је још горе ослобађали су појединце, међу којим је Орић", нагласио је Којић.

Он је истакао да у свему овоме значајну улогу има и међународна заједница, јер догађаје из јула 1995. године желе да представе погрешно.

Помену присуствује и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин. Он је новинарима рекао да данас на помену нема никога осим Срба.

"Овде неће бити никога осим нас срба, ни представници међународне заједнице, ни представници других држава. Српске ране боле само Србе", рекао је Вулин.

"Ја поштујем тугу и бол белих марама мајки Сребренице, али не разумем зашто нико не може да пусти сузу и подели бол са црним марамама српских мајки?", упитао је министар.

У Поточарима је јуче oбележено 27 година од страдања Бошњака током грађанског рата у БиХ.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи