Читај ми!

БХРТ: Буцало ни на који начин није омаловажавао ниједно званично писмо

Радиотелевизије Босне и Херцеговине огласила се поводом писања медија о иступу новинара Елвира Буцала који је у програму те телевизије ћирилично писмо назвао "хијероглифима".

Како се наводи у саопштењу БХРТ-а, новинар Елвир Буцало је најаву "у свом стилу прилагодио тако да изражава забринутост непознавања ћириличног писма у већем дијелу БиХ, рекао напријед наведено, тиме не вријеђајући грађане који користе ћирилично писмо".

"У одјави емисије колега Буцало се извинио свима онима који нису разумјели његову поруку", додаје се у саопштењу.

"Ни на који начин колега Буцало, па ни БХРТ не омаловажавају ниједно званично писмо у Босни и Херцеговини. Напротив, БХРТ је једини медиј који у свом програму потпуно равноправно користи оба писма и сва три језика конститутивних народа у Босни и Херцеговини", истиче се између осталог у саопштењу.

Напомињу и да је Буцало свој радни век провео радећи на промоцији помирења, суживота и неговању различитости, што потврђују његови бројни прилози, текстови, емисије, па и видео записи који су доступни јавности, а на којима се види да је "управо супротно од онога каквим га поједини медији, политичари и особе из јавног живота кроз друштвене мреже желе представити".

"Наставит ћемо одговорно чувати оба писма и сва три језика, тј. језике културу и традицију конститутивних народа у Босни и Херцеговини, као што је то било и до сада", закључује се у саопштењу.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи