Булард: Будућност БиХ у НАТО-у

Kомандант НАТО Штаба у БиХ Џон Булард сматра да је будућност те земље у Северноатлантској алијанси. Не поставља се питање хоће ли, већ када ће БиХ постати чланица НАТО-а, рекао је Булард.

Не поставља се питање хоће ли, већ када ће Босна и Херцеговина постати чланица НАТО-а рекао је командант Штаба Алијансе у БиХ Џон Булард.

Према речима Буларда, власти морају да спроведу реформе којима ће БиХ постати држава способна да једним гласом комуницира са Бриселом и да седне за сто са осталим чланицама НАТО-а да разговара о врло комплексним безбедносним питањима.

Тренутну безбедносну ситуацију у земљи командант штаба је оценио као стабилну, упркос "великој и жестокој политичкој реторици".

"Оно што ми видимо на терену јесте сигурно стање, насиље је остало иза нас, у прошлости", рекао је Булард за сарајевски "Дневни аваз".

Према мишљењу команданта, "људи у БиХ морају да се погледају у огледалу, и да поставе себи питање где желе да се виде у наредних 20 година".

"Хрватска је чланица Савеза, Црна Гора је добро загазила на том путу, Србија има амбиције да постане чланица Европске уније", рекао је Булард, и додао да се однедавно чује и много разговора у Србији о евентуалној амбицији да и она уђе у НАТО савез.

"Где је ту место БиХ, да ли она жели да буде нека мала црна рупа усред Западног Блакана за 10-20 година", упитао је Булард.

Џон Булард сматра да босанскохерцеговачки лидери морају да седну заједно и разговарају о "једином одрживом путу" и закључује да "чланство у НАТО-у нема алтернативу".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи