Енергетска сарадња Италије и Црне Горе

Премијери Италије Силвио Берлускони и Црне Горе Мило Ђукановић у Риму разговарали о постављању трaнсјадранског енергетског кабла између Пескаре и Тивта.

Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић састао се у Риму са италијанским премијером Силвијом Берлусконијем.

Двојица премијера, како су пренели подгорички електронски медији, треба да озваниче уговор између Црне Горе и Италије о постављању подводног високоволтажног енергетског кабла од Тивта до Пескаре, на италијанској јадранској обали.

Кабал би, како је предвиђено, требало да буде завршен 2013. године, а омогућиће транзит електричне струје. Капацитет кабла је 1 000 мегавата, а његово постављање коштаће 720 милиона еура.

Подморски кабал између Црне Горе и Италије постављаће италијанска компанија "Терна" и црногорска фирма "Пренос" која се раније издвојила из Електропривреде Црне Горе.

Ђукановићева посета Италији била је планирана за децембар прошле године, али је одложена пошто је Берлускони повређен у инциденту, због чега је морао да буде оперисан.

Са Ђукановићем у Италију су отпутовали и министри економије и иностраних послова Бранко Вујовић и Милан Роћен. Из званичне посете Италији пре два дана вратио се председник Црне Горе Филип Вујановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи