Гудурић негирао везу са убиством Пуканића

Бојан Гудурић, оптужени за убиство власника загребачког "Национала" Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Франића, негирао било какву повезаност са осталим оптуженима и кривичним делом за које се терети.

Оптужени за убиство власника загребачког "Национала" Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Франића, Бојан Гудурић, негирао је да је учинио кривично дело за које га терете.

"Негирам да сам учинио кривично дело за које ме терете, те да сам у било ком сегменту, било којом радњом допринео извршењу кривичног дела. Нисам ни знао да ће то дело бити почињено", преносе бањалучке "Независне новине" Гудурићеве тврдње.

У писму које је, како се наводи, упутио медијима, Гудурић тврди да је последњи пут видео Роберта Матанића и Амила Мафаланија, које УСКОК терети да су били задужени за логистику пре и после убиства Пуканића и Франића, почетком октобра 2008. године.

"Од тада их нисам видео нити сам учествовао у било чему са њима двојицом", наводи Гудурић. Он тврди да не познаје остале оптужене - Луку Матанића, Слободана Ђуровића, Жељка Миловановића и Сретена Јоцића званог Амстердам.

"Средства информисања ми приписују улогу снајперисте који с крова куће треба да убије Пуканића у случају да експлозивна направа закаже. Колико је та тврдња бизарна? Напомињем да ни војску нисам служио, а у животу никада нисма ни пуцао из пушке", наводи се у Гудурићевом писму.

Наводећи да се спекулише о томе да ће у поступку који се о убиству Пуканића води у Хрватској бити сведок покајник (сарадник), Гудурић тврди да, када би и хтео да прихвати такву улогу, не може, јер о самом догађају "не зна ништа нити може било шта рећи о било ком учеснику тог догадаја".

Гудурић се 1. фебруара предао бањалучкој полицији и тренутно се налази у екстрадиционом затвору у Сарајеву.

Министарство правде БиХ још није одлучило да ли ће га изручити Хрватској, која га потражује за убиство Пуканића или Србији, која га тражи због више почињених кривичних дела.

Помоћник министра правде БиХ Никола Сладоје казао је да Србија није доставила потпуну документацију у захтеву за изручење Гудурића, додајући да ће, када се то деси, Суд БиХ одлучити да ли постоје услови за Гудурићево изручење једној или другој земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи