Читај ми!

Директор казнио наставницу хрватског због фотографије са матурантима

Директор школе у Славонском Броду донео је одлуку да санкционише наставницу која је на свом Фејсбук налогу објавила фотографију матураната на којој носе црне мајице с натписом који подсећа на усташки слоган "За дом спремни", а део ученика имао је подигнуту десну руку у нацистички поздрав.

Директор Индустријско-обртничке школе у Славонском Броду Лука Младиновић саопштио је да је након утврђивања свих чињеница и околности и разговора с наставницом Нивес Ромањек и родитељима ученика одлучио да јој изрекне писмено упозорење с могућношћу отказа уговора о раду. Такође, Нивес Ромањек неће више моћи да буде старешина ниједног одељења.

"Овим путем упућујем медијима исприку и жаљење у своје особно име и у име Индустријско-обртничке школе коју као равнатељ заступам на непримјереним вербалним иступима појединих дјелатника наше школе испровоциранима узбуђујућим и увредљивим насловом објављеним на порталу СБплус", навео је директор школе у саопштењу. 

Да подсетимо, матуранти су носили црне мајице с натписом "За норијаду спремни", али и маскирне панталоне и беретке. На фотографији је била и њихова наставница хрватског језика Нивес Ромањек, која гледала са стране, у истој одевној комбинацији.

Она је, након што су фотографију објавили медији, изјављивала да је "посао одрадила врхунски и да ту нема ништа спорно". У разговору за портал Индекс упитала је "зар је срамота бити домољуб?".

"Коментари су злонамјерни и наслови исто. Моја дјеца уопће не говоре о политици нити сам им икад спомињала политику. Па домољубље је уткано у домаћој књижевности. Учила сам их да буду толерантни, да буду добри према сваком човјеку. Ово је смијурија, чиста смијурија...", рекла је Нивес Ромањек.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи