Читај ми!

Пронађени остаци "цесне" у Хрватској, сви путници погинули

Делови авиона "цесна", који је јуче нестао по полетању из Сплита, пронађени су на подручју Брочана код Раковице. Пилот и још троје путника су погинули.

Директор Цивилне заштите Хрватске Дамир Трут потврдио је да су пронађени делови летелице која је јуче нестала са радара по полетању из Сплита ка Немачкој.

"Након интензивне потраге, данас у 10.50 дроном из зрака уочени су остатци летјелице. Дакле реп, кабина и труп. Четристотињак припадника судјеловало је акцији проналаска. Чим је летјелица уочена из зрака, послане су земаљске снаге, које су утврдиле точну локацију те је потом полиција осигурала тај простор", рекао је Трут.

Потврђено је да су сви путници погинули, те да следи увиђај, додао је Трут.

У авиону су биле четири особе – пилот швајцарског држављанства, двоје путника из Немачке и један из Хрватске.

Авион је пронађен пар стотина метара јужно од Брочанске Косе, рекао је Трут, додајући да овакав тип летелице вероватно нема црну кутију.

"Дио снага ћемо повући, а дио ће остати јер ће бити потребно извлачити дијелови летјелице те погинуле", навео је директор Цивилне заштите Хрватске.

Додао је да ће истрага показати шта је довело до пада "цесне".

"Могу само рећи да временски увјети заиста нису били добри за летење. Све ће остало рећи зракопловни инспектори", каже Трут наводећи да је пилот звао контролу лета у Пули и упутио позив упомоћ. 

Више од 400 људи, међу којима и припадници Хрватске горске службе спасавања, полиције, ловци, од јуче поподне трагали су за авионом у врло лошим временским условима.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи