Читај ми!

Милош Меденица негирао везе сa криминалом, није одговарао на питања тужилаштва

Син бивше председнице црногорског Врховног суда Милош Меденица саслушан је у полицији, а затим у тужилаштву. Није одговарао на питања тужитељке. Адвокат Стефан Јовановић тврди да се његов клијент ставио на располагање надлежнима чим је окончао процес лечења у Београду.

Милошу Меденици одређено је јуче задржавање до 72 сата, након што је пред специјалном тужитељком Наташом Бошковић негирао да има везе са стварањем криминалне организације, шверцом цигарета, дрогом, незаконитим држањем оружја, саопштено је Вијестима.

Извор наводе, он је тврдио да никада није организовао криминалну групу, али и да никада није био члан ниједне незаконите организације...

"С обзиром на то да је поступак означен тајним, једино што могу да кажем јесте да је мој брањеник изнио одбрану и да му је одређено задржавање у трајању 72 часа. У том року ће бити изведен пред судију за истрагу, која ће се одредити у односу на предлог за одређивање притвора", рекао је за Вијести његов бранилац, адвокат Стефан Јовановић.

Син бивше председнице Врховног суда Весне Меденице ухапшен је јуче ујутру након што је авионом долетео из Београда, где је био на лечењу.

За њим је подгорички Виши суд 5. маја наредио расписивање националне потернице, јер се сумњичи да је организовао криминалну групу, чији је члан била, као тврде из тужилаштва, и његова мајка – дугогодишња прва жена црногорског судства.

Према подацима Европола, Меденица се бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге.

Његова мајка Весна Меденица ухапшена је 17. априла због сумње да је као члан криминалне организације извршила противзаконити утицај и налази се у притвору.

Адвокат Јовановић рекао је да је Милошу Меденици задржавање одређено због опасности од бекства и утицаја на сведоке.

Додао је да осумњичени у претходном периоду није био у могућности да буде доступан надлежним државним органима, јер се лечио на једној клиници.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи