Наставак суђења у Загребу

Другог дана суђења оптуженима за убиство Иве Пуканића и Нике Фрањића одговарано је на захтеве одбране. У наставку, биће испитани сви сведоци, комплетно преслушани мобилни телефони и прегледане СМС поруке оптужених и сведока.

Пред жупанијским судом у Загребу, другог дана суђења оптуженима за убиство Иве Пуканића и Нике Франића одговарано је на захтев одбране.

У наставку суђења биће испитани сви сведоци који су предложени оптужницом, укључујучи и бизнисмена Ратка Кнежевића.

Прегледаће се сви снимљени разговори и СМС поруке оптужених, оба мобилна телефона крунског сведока, као и сви предмети и документација одузети оптуженима.

Накнадно ће бити одлучено да ли ће као сведоци бити позвани и државни тужилац Хрватске, директор Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала и шеф хрватског Еф-Би-Аја.

Иста одлука накнадно ће уследити и за Сретена Јоцића, који је у затвору у Београду, а означен је као наручилац убиства.

За касније је остављена и одлука да ли ће се одбацити сведочење заштићеног сведока као незаконито. Како се тврди, реч је о Томиславу Марјановићу, блиском сараднику првооптуженог Роберта Матанића.

Бранилац Роберта Матанића Хрвоје Корша рекао је да је задовољан одлуком судског већа у вези са доказним предлозима које је прихватило. Корша додаје да ће суд накнадно одлучити о осталим доказним предлозима.

"Врло је важно да суд темељито и разборито промисли о ваљаности тих доказа, зато је суд и одложио одлуку о доказима", истакао је Рајко Млинарић, бранилац Слободана Ђуровића.

Евентуални нови сведоци нису потребни

Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала сматра да евентуални нови сведоци и доказни материјали нису потребни.

Слободан Шашић из Канцеларије за борбу против организованог криминала каже да не може један осумњичени да тражи нове доказе и сведоке, јер је то његова начин одбране.

Берислав Јелинић, новинар недељника "Национал", сматра да је потпуно легитимна ствар да се људима који су учествовали у оваквом атентату понуди да сарађују и да заузврат добију мање казне, али да је посебно занимљиво што су оптужени почели међусобно да се оптужују као учесници атентата.

Први који ће сведочити у наставку суђења биће адвокат Звонимир Зебец, за кога његов некадашњи клијент Роберт Матанић тврди да га је убедио да лажни исказ, како би добио статус крунског сведока.

Подсетимо, Матанић за злочин оптужује Жељка Миловановића, који је због истог кривичног дела у затвору у Србији и Бојана Гудурића, који је у екстрадиционом притвору у Сарајеву, а чије изручење траже и Србија и Хрватска.

Четворица оптужених изјавили су јуче да нису криви за двоструко убиство. Према оптужници, Иво Пуканић убијен је да не би ширио информације о деловању и повезаности криминалних група у региону.

Суђење се наставља се 15. фебруара. За ово суђење каже се да ће показати да ли ће победити балканске државе или балканска мафија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи