Читај ми!

Абазовић: Влада Црне Горе биће коректан саговорник СПЦ

За решавање отворених питања Српска православна црква ће у Влади Црне Горе имати коректног саговорника, а циљ је да се прича заокружи праведно и у складу са законом, на обострану корист државе Црне Горе и СПЦ, поручио је премијер Дритан Абазовић након састанка са патријархом Порфиријем и митрополитом Јоаникијем.

Патријарх Порфирије и црногорски премијер су се се састали у манастиру Острог током свечаности поводом дана Светог Василија Острошког, а патријарх је захвалио Абазовићу што је дошао на свечаност, честитао му на избору за премијера и рекао да верује да ће то бити на задовољство и корист свих грађана Црне Горе.

"Желим да Вам Бог да снаге да носите терет и одговорност, имајући у виду напор који то носи, нарочито на нашим просторима", рекао је Порфирије.

Патријарх је нагласио да Црква поштује државу у којој се налази и њене институције, а минимум што очекује и жели је да свој живот организује тако да никога не угрожава, али и да ужива права и слободе прописане законима.

Абазовић је навео да је најважније да никад не заборавимо људску раван и да је читав смисао у томе да изградимо друштво у којем ће различити људи живети слободно једни са другима, уз све специфичности и разлике.

"У том правцу никаквих рестрикција неће бити и ми ћемо својим примером доприносити да се завидни вид толеранције који постоји у Црној Гори и региону развије у још исправнијем смеру", навео је црногорски премијер.

Абазовић је још рекао да му је била велика част и задовољство да се сретне са Порфиријем и Јоаникијем, а састанку су присуствовали и министар правде Марко Kовач и министар људских и мањинских права Фатмир Ђека.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи