Алишпагу одређен притвор

Осумњиченом за ратни злочин Зулфикару Алишпагу суд у БиХ одредио једномесчни притвор. Алишпаго се терети за убиство 22 Хрвата 1993. године.

Суд Босне и Херцеговине одредио је једномесечни притвор Зулфикару Алишпагу, осумњиченом за ратни злочин над Хрватима у селу Трусина код Коњица 1993. године.

Зулфикар Алишпаго је ухапшен у понедељак у Сарајеву, осумњичен да је, по командној одоговорности, одговоран за ратни злочин против цивилног становништва и ратних заробљеника 16. априла 1993. године.

Суд БиХ је саопштио да је одредио притвор због опасности да осумњичени побегне и због опасности да би на слободи могао да утиче на сведоке и саучеснике.

Зулфикар Алишпаго, познатији као Зука, био је ратни командант специјалне јединице Армије БиХ "Зулфикар".

У селу Трусина код Коњица су убијена 22 Хрвата - 19 цивила и три војника Хрватског већа одбране (ХВО) који су се били предали. Рањено је четворо, међу којима двоје деце.

Како је објављено у понедељак, Алишпаго је рођен у Новом Пазару у Републици Србији, а настањен у Сарајеву. Држављанин је БиХ и Србије.

Тужилаштво је у понедељак саопштило да је Алишпаго знао да су њему подређени припадници јединице "Зулфикар" починили злочин, али није предузео мере да буду кажњени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи