Читај ми!

Предизборна дебата у Словенији – Јелинчич пао, опозиција напустила студио

У Словенији је уочи парламентарних избора одржана последња дебата. До краја емисије на јавном сервису цела опозиција је напустила студио, а лидер Словеначке националне странке Змаго Јелинчич је, не видевши степеник, пао приликом изласка из студија.

Последње сучељавање лидера словеначких политичких странака пред изборе завршило се напуштањем студија опозиционих лидера који су оптужили водитеља за пристраност, а председник Словеначке националне странке Змаго Јелинчич се, напуштајући студио, спотакао због степеника који није видео.

"Мало ме боли лева нога, али срећом ништа није сломљено. Онај ко је смислио ту сценографију с високим степеницама нема појма, сви смо при одласку морали да скачемо, али о тужби због пада за сада не размишљам", изјавио је Јелинчич.

Након тога, студио су из протеста због начина на који је новинар Игор Пиркович водио емисију напустили и председници три опозиционе странке левог центра – Лука Месец, Тања Фајон и Марјан Шарец, али и председник странке пензионера Љубо Јаснич.

Председница Социјалдемократа Тања Фајон рекла је да останак на сучељавању није имао смисла пошто је водитељ постављао питања која нису битна за кампању и изборе.

Лидери опозиционих странака навели су да је "хаос" створен на тако вођеној телевизијској дебати прави одраз стања у држави за које је крив премијер Јанез Јанша који изазива поделе у друштву и гуши слободу медија.

Пиркович је то назвао ударцем "испод појаса", а премијер Јанша је навео да је то "доказ да левица на телевизији намерава да изведе кадровске чистке ако поново дође на власт".

Парламентарни избори у Словенији се одржавају у недељу, а право гласа има 1,7 милиона бирача.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи